29 ian. 2011

Istoria.. dupa mine !


"Geţii (cărora romanii le vor spune daci) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci".(...)
"După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrînt". (...)
Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi". (...)
"La ei, la traci, trîndăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca cîmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă". (...)
"La traci există următoarea rînduială: îşi vînd copiii pentru a fi duşi peste hotare" (...)
Invidie a occidentalului vexat ca noi avem femei mai bune ca ale lor ! Mai precis, invidiosu` in cauza e un baiat, Herodot  (484-425 i.e.n.) , grec si parinte al istoriei. Fragmentele de mai sus provin dintro brosurica intitulata « Istorii».
Pai, bine ma, bine, cum ar spune un cioban de la tv, da` unde stii tu ca, ma`ntelegi,  noua nu ne place munca ? Pai tu nu stii ca aici munca e bratara de aur ?! Mai misto : munca inobileaza omul ! Sigur, chestiile astea frivole gen, sapa, plug, coasa, topor, ne repugna si pana la urma de ce exista tractoare, negri si calculatoare ! Nu ?!
Suntem trandavi ! Adica lenesi ! Gresit ! Muncim cu` capu` nene! Adica, in timp ce voi creati cultura si civilizatie, porumb si grau, vin si tragedie antica,  noi asteptam sa inghete Dunarea ! Diviziunea muncii ! Si peste ceva timp cand o sa ne faceti si`un pod peste Dunare va vom vizita, regulat ca nici noi nu putem sta o vesnicie la cheremul naturii ! Adica e usor sa ari, sa semeni si sa recoltezi da` te`ai gandit vreodata cum e sa astepti sa`nghete garla ? Pe burta goala ? Unde mai pui ca supra`productia produce inflatie ! Deci noi va ajustam balanta de plati si voi ne vorbiti de rau ! Adica Robin Hood poate sa traiasca din jaf si sa fie considerat erou, iar getii sunt doar hoti !
Suntem slabi, e adevarat, dar din considerente tactice !  Noi vom inventa tehnica numita ‘hit and run’, adica dai si`o stergi. Preferabil cu o amintire ! Poate fi un portmoneu, un telefon sau un ceas. Ludovic de Anjou stie ! (bine, ala era ungur si nu se pune..)
Cat despre vanzarea copiilor, nici un get intreg la minte nu facea export cu progenituri daca nu avea minim 8 sau nu primea mimim 5000 de.. orice moneda, niciodata nu am fost gagiosi in aceasta privinta. Peste doua milenii si ceva, cand ne vom tiganiza complet vom uita traditiile ancestrale si vom vinde primului belgian care ne va bate la usa. Pretul in schimb, va ramane de 5000 de coco ! Minim !
Si ia mai dute`n etnogeneza mea ba ! Everyone`s a critic !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu