7 feb. 2011

Ai nostri ca brazii..

O singura data in istorie liberalii si conservatorii si`au dat mainile peste doctrine si printipuri. Si tot pentru a rasturna dictatura bampirului. Asadar, pe la 1866 partidul burgez (liberal) si conservatorii, isi incordeaza sincron fortele si`l rastoara pe Alexadru Ioan Cuza. Intrand cu pistoalele in mana, la miezul noptii de 11 februarie, in dormitorul domnitorului ales, revolutionarii il forteaza pe Cuza sa abdice si sa parasesca tara. O sotietate fara printipuri, care va sa zica ca nu le are.. Istoria a iertat, si din gestul lui Ion C. Bratianu si al conservatorilor (de tipul lui Lascar Catargiu, nu al lui Felix), avea sa se nasca Romania moderna, prin aducerea pe tron a unui print strain , proiect enuntat public in Hotararea Adunarii ad-hoc a Moldovei din 7 octombrie 1857 (adica, cu mult timp inainte, de unde pricepem ca monstruosii coalizati, in fapt urmareau un program politic). Acu` noi la scoala am invatat imaginea impusă de istoriografia comunista, potrivit careia un “domn pamantean”, grijuliu fata de starea taranilor a fost inlocuit, printr-o conspiraţie a clasei exploatatoare, de un principe strain, cu toate conotatiile pe care “strain” le vehicula în propaganda comunista.

Arc peste timp, si`n anno domini 2011, incoruptibilul Crin dimpreuna cu preaturnatorul Felix au pus`o de`o mamaliga! Si cum martie nu putea lipsi din post, wunderkid`ul social-democratiei, Victoras, de mana cu “mam`mare” nea` Nelu, au "intrat in combinatie” astfel nascanduse Uniunea Social-Liberala. Tradare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar s-o stim şi noi.. Marinerul spumega. Sa se revizuaisca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic, deoarece struto-camila reiesita din incordarea “fortelor politice democratice”, are mari sanse sa:

 1. il suspende din functie;

2. sa redeschida dosarul flotei;

3.sa`l suie in “tepele din Piata Victoriei” promise candva de bravul carmaci dar din varii motive ramase vacante..

Tare`mi place tara mea !

Bratienii, Iuliu Maniu, Lascar Catargiu, Petre P. Carp, Take Ionescu, Constantin Dobrogeanu Gherea, si alti cativa ,(probabil) se intorc in morminte in sensul acelor de ceasornic probabil privind la Crin, Felix, Victoras, Bunicuta, Zeus, Boc, Udrea.. Unii au facut Romania Mare. Altii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu