27 feb. 2011

Black Swan versus Me !

O sa ma apuc de critica de film ! Critica inversa de film ! Adica, ce`mi place mie este clar potential candidat la toate categoriile Zmeurii de aur (Zmeura de aur este un “premiu” acordat celui mai prost film din an), iar filmele care ma fac sa ma urc pe pereti de plictiseala sunt mari candidate la Oscar ! Si ete dovada ! The Last Airbender (Ultimul razboinic al aerului) a primit cinci trofee printre care cel mai prost film, cel mai prost regizor si cel mai prost scenariu. Golden Raspberry Award Foundation, a decis ca, pentru prima data, in acest an să acorde si un premiu pentru cel mai prost film 3D, care i`a revenit tot celor de la The Last Airbender. In schimb Black Swan, marea smecherie universala este extraaordinar de fantastic de favorita (cum ar zice amicu` Vanghelie), la Oscar`uri !

 Buunn.. Pai hai sa vedem care e mai interesant ! (conform criteriilor mele of course..)

Mediu de desfasurare (adica unde se intampla chestiile in film): Ultimil razboinic- lumea frate, universul care este impartit in 4 natiuni, Apa, Foc, Pamant si Aer (pula me` o fi fost scenaristu` fan Captain Planet, io stiu..). Lebada pizdi (n`am spus niciodata ca voi fi un critic impartial, da ?!), se petrece intro sala de balet (cat de gay sa fii sa rezisti o ora juma` privind la ce se intampla intro sala de balet ?!!), iar cand lebada pleca din sala se duce acasa la mami, unde are  camera cu ursuleti. (wtf ?!). In timp ce in ultimul razboinic fiecare se lupta cu fiecare , fiecare rasa foloseste un alt fel de magie, iar personajul principal e un copil cu tatuaje pe cap care zboara cu un zmeu pliabil, in Lebada te uiti la Natalie Portman (tre` sa admit ca arata bine in tutu sau cum se chema rochita aia de balerina), care face exercitii la oglinda si tremura de frica lu` Vincent Cassel.

Actiunea filmului:
 Ultimul razboinic- Poporul de foc ataca restul universului cu nave de razboi ! Cu foc, evident.. Forţa supremă capabilă să modereze totul şi să aducă pacea este Avatar (Noah Ringer), Spiritul Lumii, materializat într-un trup de copil. Acesta, aparţinand naţiunii aerului,  “aterizează” pe taramul apei, unde fiind ajutat de războinica apei, Katara şi de fratele său, Sokka, reuseste să stapanească şi puterile lor. Este luat de nenumărate ori ostatic de Lordul Focului şi de Prinţul Zuko (Dev Petel actorul principal din Slumdog Millionaire), insă duce o lupta continuă cu el: sa se razbune pentru ceea ce au făcut sau sa`si urmeze destinul, acela de a nu rani pe nimeni şi de a aduce pacea mondiala? E un fel de Dalai Lama Vs. Freddy Krueger ! Kung Fu, frate ! (Daca ai rezistat pana aici, cu siguranta stii cine sunt Freddy si Dalai Lama ). Asaaa…
Lebada neagra- Natalie Portman, o fetita speriata, condusa de o mama despotica. Cand am vazut`o pe baba m`am gandit automat la o ofitereasa SS, ajutoare de`a doctorului  Mengele ! (cauta frate pe google, nu mai astepta totu` mura`n gura !). Si ea vrea tare, tare mult sa fie prim`balerina si sa aibe rolul pricipal in Lacul Lebedelor, da` e un schepsis, tre` sa joace si lebada neagra (de unde si titlul..). Ea, ca si lebada alba, e perfecta, sensibila, diafana, cu ochii mari si umezi ca de vacuta.. Lebada neagra, trebuie sa fie rea, perversa, razbunatoare.. adeca tot ce ea nu e.. Problema e alta, colegele i`o cam sug lu` Cassel ca sa fie ele prim`balerine.. Iar ea este un om integru.. bla, bla, bla.. In fine, primeste rolu`, se cearta cu ma`sa, are o scena de sex cu o colega (asta a salvat filmu`), si.. cam atat ! Judecati voi, ca de “critici de film”, m`am saturat..
Ce`am inteles eu din filmele astea:
Ultimul razboinic- ca vorba Marelui invatat Bulgar “ceea ce este, este iar ceea ce nu e este, nu este”, e adevaru` suprem, daca`mi este permisa exprimarea..
Lebada Neagra- poti sa ucizi un om de plictiseala cu un film.. si DA, exista mesaje subliminale in filmele americane, fiindca tot filmul o voce din capul meu imi spunea “sinucide`te acum, sinucide`te acum,”

CEL MAI UPDATE !
deoarece nu stiu cum e corect "zmeurii" sau "zmeurei", o s`o las cum a cazut, iar celor excesiv de gramaticalizati le urez.. viata lunga ! Si groasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu