4 mar. 2011

Felix, Papa, Nea Nelu, Hofman, Antonescu..

Inalta Curte de Justitie. E o chestie unde niste neni imbracati in robe (cearceafuri din alea visinii), cu bavetici de dantela la gat, stabilesc maxima legalitate in Romanica. Adica mai mare smecherie ca a lor nu exista. Ei decide.. (formularea nu imi apartine, da mi`o asum !). Si ce`au decis ei ieri ? Ca nu se pot decide daca dom` Profesor, Felix, preaturnatorul stapan a` lu Mircica Badea a fost sau nu turnator la Secu`.. Asta in timp ce la dosar se tot adauga probe “materiale”, adeca notele informative ale prof. univ. dr. Felix din perioada in care era angajatul intreprinderii Vitrocim, in care povestea cine il injura pe Ceasca`, cine are whisky si fumeaza Kent si cine are sau nu “pregatire politica”.. No comment..


Il stiti pe Nea Nelu ? Batranelul ala simpatic, idolul pensionarelor 80+ si`al minerilor..  ei bine, tot ieri si`a adaugat in cununa vietii (cand vorbesc de domnul Iliescu ma simt nevoit sa folosesc limba de lemn..), cel de`al 81`lea trandafir. Neaparat rosu. Rosu ca sangele eroilor, rosu ca flamura Victoriei Socialismului, rosu ca puloverul (plovaru` in “calaraseneste”), lu` Roman la Revolutie ! Asaaa.. in cadrul parastasului gazduit de cel mai bun prieten al omului, Marian Vanghelie a avut loc si lansarea volumului “Dupa 20 de ani”. (Oare volumele lu` Nea Nelu vo deveni la fel de “faimoase” ca volumele Tovarasului..). Marean a mobilizat peste 1000 de pensionari din sector care plictisiti de “cuvantarea” domnului Iliescu au dat navala la carnaciorii, chiftelutele, frigaruile si sucurile oferite, evident de Marean. Au spus si “Bogdaproste”, deci e ok..

Tot ieri (incarcata zi, este ?), Papa, mostenitoru` lu Sf. Petru pe pamant, cel mai bancher dintre pontifi, si cel mai pontif dintre decidentii la nvel european, mondial si planetar, a decis ca evreii n`au nici o treaba cu crucificarea lui Isus ! Drept pentru care i`a “absolvit” de orice vina.. Cu mana, ca asa se face, adica Papa face cu mana exact cum face si Anakin Skywalker cand deschide usile cu puterea mintii, si se vindeca si locu`. Mai precis in ultima sa carte "Iisus din Nazaret, partea a doua. De la intrarea în Ierusalim la Înviere" (si asta scrie frate ? da` le cumpara cineva cartile astea, sau se vand cum se vindeau culegerile de matematica in clasele profesorilor care le`au scris ? adeca, esti popa ? obligatoriu 3 volume papale.. si unu a lu` Nea Nelu, ca si el e “scriitor”), zice ca nu poporu evreu ar fi strigat “Omoara`l pa` asta` cu paru` lung ca`i roacker si da`i drumu` lu ala cu nume de bagabont (Barabas)”, ci doar cei care erau in piata in acel moment, adica sustinatorii sus`numitului Barabas. (da` aia care erau in piata, sustinatorii deh, erau chinezi sau ceva ?! nu erau si ei tot evrei ? zic si io..). Drept pentru care tot poporu evreu a dormit linistit aseara, absolvit fiind.

Apropo de evrei, cica Dustin Hoffman, baiatu` ala de doua ori castigator de premiu Oscar pentru Rain man si Kramer vs. Kramer (intra aici  pentru ce si cum), ar fi si de origine romana si evreu si mai face si`un film despre un Schindler autohton, Traian Popovici, fost primar al Cernautiului (acu` “vremelnic” situat in Ucraina), care a salvat 20.000 de evrei bucovineni in timpul celui de`al doilea razbel mondial. Adeca, nenea asta, decorat cu titlul de “Drept intre popoare” de catre statul evreu, s`a opus aplicarii “solutiei finale” evreilor din ghetoul Cernauti, alcatuind o lista cu 5000 de “muncitori esentiali pentru efortul de razboi” pentru care a obtinut permise de munca direct de la Antonescu. Dupa ce a depasit numarul alocat, a mai eliberat “pe naspa” inca vreo 17.000 de permise. Deh, birocratie romanesca.. Pentru asta a fost denumit in epoca “jidovitul”.  Filmul se va numi „Twenty Two Thousand Saints“ si va fi lansat in cursul acestui an.

Btw.. m`am hotarat sa "scriu serios".  
:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu