19 mar. 2011

Goebbels vs. Vuvuzei

Nenea ala din titlu Dr. Paul Joseph Goebbels, un baiat cu educatie (doctor in filozofie), a ramas in istorie prin doua lucruri. Unu, era un foarte bun orator si din functia de Ministru al Propagandei spala cu foarte sporita eficienta creierele germanilor cu 5 spre 8 clase, si doi, a ramas alaturi de Hitler pana la final, cand impreuna cu nevasta-sa, Magda, si-au ucis cei 6 copii apoi s-au sinucis pentru ca “daca nu mai exista national-socialism nu mai exista nimic”. Da, indoctrinarea si autosugestionarea functioneaza.. Si oameni dispusi sa urmeze o cauza pana la capat, pana atunci cand nu mai conteaza cine are dreptate, ce argumente are partea adversa, cand nici macar bunul simt sau simtul ridicolului nu mai inseamna nimic, exista..
Si asta nu ar fi o problema. Doar ca anumiti Goebbels-i din astia apar si la tv, in ziare, la radio.. Adeca, formatori de opinie cum s-ar zice. Uite, de exemplu Vuvuzel, cel mai bun prieten al omului, karateka, muncitor la Antena 1 (Gigi stie de ce !!),  idolul tuturor coafezelor si fierar-betonistilor din Romania. Deunazi, Vuvuzel declara ca “din punctul meu de vedere Voiculescu Dan nu a facut politie politica”. Asta exact in ziua in care Inalta Curte de Justitie decidea fara drept de apel ca sus-numitul varan colaborase din greu cu tovarasii de viata si de lupta de la Secu. Acum, eu pot intelege sintagma “daca-i ordin, cu placere”, (vezi Radu Tudor sau Dana Grecu), inteleg si faptul ca un trust media poate avea o politica editoriala mai apropiata de un partid politic sau de altul, da` nu inteleg talibanizarea, nu inteleg spumele la gura, nu inteleg incrancenarea cu care personaje gen Vuvuzel, copilul batran sau Ciutacu (shalom alehem “victoras”), demasca, infiereaza, combat, declama, acuza si anatemizeaza “regimul Basescu-Udrea-Boc”.
Si culmea e ca, in principiu au dreptate, in rahatu` asta de tara sunt j`demii de lucruri care merg ca curu` tocmai din cauza dobitocilor de mai sus. Basescu e un wannabe-dictator, Boc e o papusa in mainile unui papusar betiv, iar doamna Udrea e o curva oportunista, daca vreti un fel de Bianca lu` Bote cu creier.
Ok, am priceput Base e dracu` pe pamant, intruchiparea raului, cel mai malefic dintre cei malefici (partea 1, a 2`a si a 3`a), trebuie sa piara, la ghilotina cu el.. Ba`, da tocmai voi cereti asta ? Voi care cu imbecilitatea voastra ati reusit sa-i pierdeti alegerile lui Geoana si sa privati tara asta de cacat de un prim-ministru daca nu foarte competent macar cu legaturi foarte stranse cu Germanica (vorbesc de Klaus Werner Johannis primarul Sibiului). Cum dracu` poti tu copil` batran sa zbieri ca ala sau ala e comunist si securist, cand tu esti legat ombilical de un asemenea personaj precum "presedintele de onoare" al Partidului Pizdi !? Cum poate Ciutacu (shalom alehem) sa spuna ca Boc este doar un avatar ce executa vrerea olimpiana a ilustrului stapan din umbra ? Pai tu, tu ce dracu` esti ? Nu e oarecum ironic ? Nu striga hotul - "hotii" ? Nu e exprimarea suprema a ziceri "a vorbi de franghie in casa spanzuratului" !?
Zic si eu..

Vuvuzeii:
(copilu` batran)
     (shalom alehem Victoras)                  (cel mai bun prieten al omului, Vuvuzel)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu