21 mar. 2011

Liberté, égalité, fraternité…

Lume, lume din ciclul “Binili invinge `totdeauna” (Za good must prevail) va prezentez episodu` 3 al trilogiei cu acelasi nume “Freedom bomb” sau Bombili libertati ! Faza pe judet, tinuta in “muncipiul” Tripoli, carteerul jeneral al pretinului Gaddafi. Anteriorili desfasuranduse cu mare elan si adanc succes (succesuri), in judetili Irak (Airaq for tute) si Afganistan in organizarea competenta a Consiliului da` Securitate (adeca a hamericanilor..) si a Aleantei Nord-Atlantece (adeca a hamericanilor..).
Deci tovarasu` Gaddafi, este un cremenal si un terorist si asupreste boboru lebeean care s-a rasculat sa rastoarne dictatura dictatorului. Pana aici, foarte tare.. za wind of change bate prin tot middle-earth`u (middle east for za analist`shi), si dupa ce rascula Egiptu` si Tunisia ajunse in Marea Jamahirie Araba Libiana..

Ok.. Si cum Europa este extrem de simtitoare la scancetele oropsitilor “dizidenti” libieni (sefu` lor fiind un fost ministru al dictatorului, un fel de Iliescu lebian), mosieu le president Sarko isi aduse aminte ca Liberte, Egalite, Fraternite (Liberté, égalité, fraternité pour les connaisseurs.. hau hau techelau..), ca La France a fost leaganu` la aia descremenati, ca odata au fost si ei ditai puterea coloniala, ca petrolul libian fueleste economia frantuza plus ca (aparent), multi bani bagati in campania electorala a lu` le president miroseau a petrol libian. Si na, da naspa sa, ma`ntelegi..
Si-odata s-a zburlit Sarko la dictatoru` sangeros! Manat de nemuritorul indemn “allons enfants de la patrie, le jour de gloire est arrive, contre nous de la tyrannie..” le prezident a zis “c`est tres naspa la` bas, donc a la guerre mon enfants !
Asadar l`armee de terre, armee de mer et l`armee de l`air au salutat si s-au pus pe bubuaia.. Impreuna cu engleji (ca nu putea sa lipseasca Martie din post, plus ca da naspa la nunta lu` printu` sa nu fie si neste “eroi de razboi” prezenti), niste canadieni si doi broscari (italieni bre..) rataciti.. (ei au tendinta sa se rataceasca prin dunele libiene, daca nu ma credeti pe cuvant intrebati-l pe Rommel). Si da-i si lupta, si clompeteii clinca-clinca, si hamericanii poc cu tomahacu` si smart-bomb`u.. Cu cine anume se bat ei si ce anume bombardeaza nu e foarte clar, da` nici nu conteaza foarte tare ca asa e la exportu` de democratie, mai greu la inceput, da` si cand isi da drumu.. nu te mai poti tine dupa el (el, exportu` de democracy). A se vedea Irak si Afganistan..
Si toate astea in numele principiilor universale si inalienabile ale oamenilor (posesori de foarte mult petrol) de a trai fericiti in tarisoarele lor. Misto sau ce ?!

Aux armes citoyens! Formez vos bataillons,
Marchons, marchons, Qu'un sang impur abreuve nos sillons…

 Pe cand erau inca prieteni (acum cateva luni)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu