14 apr. 2011

Elogiul ipocriziei. Lesinul si sacalii.

In arealul faunistic carpato-danubiano-pontic (imi place expresia de mor), avem
drept animale mai mult sau mai putin salbatice ursii, lupii, iepurii, patru dropii, ciorile, ratele din specia “Califar”, gastele si un caine enot (wtf is that !?). In fine, ideea e urmatoarea, clima temperat continentala si padurile de foioase nu-s pe gustul sacalilor. Sau a hienelor. Sau a vulturilor. Ma rog, vulturi avem da` nu-s din aia de dau tarcoale animalelor muribunde, asteptand rabdatori momentul in care se vor infrupta din ochisorii lu` Bambi sau ficatelu` Iepurasului de Paste. Cel putin nu in salbaticie. Pen` ca-n “lumea civilizata” exista specia “oameni de presa si televiziune”. Care specie, in numele “libertatii de exprimare si de informare” s-a lansat intro cursa furibunda, intrun contra cronometru pe echipe, avand drept premiu final imbecilizarea natiei. Care natie nu se simte prea bine oricum..

In fine, exagerez si stiu asta. Doar ca lucrurile intamplate in ultima perioada ma conduc cumva spre acesta concluzie.. Nu spun ca ar trebui sa revenim la “Scanteia”, dar, parca enough is enough, cum ar spune Licuriciu`. Larry King e la juniori, e la grupa mica. Larry King fiind cel care a “inventat” scandalurile de presa, cel care a “educat” gustul pentru izmenele murdare de rahat atarnate pe gardul televiziunii. Targetul sau?
Gospodinele si “cuafezele” Americii. Sigur inainte exista un “National Enquirer”, ebdomader din specia ziarelor ce se ocupa cu gainile nascatoare de pui vii si a martienilor care rapesc taranoii din Idaho pentru a cerceta creierul uman.. Exista un public si pentru astfel de lucruri, iar America are prostii ei. Multi si platitori constiinciosi de taxe si impozite. Iar marketarea geniala a unui produs, face un best-seller din rahatul cu gust de paprika la punga de un leu. Exemple ? “Yes, we can!”.
Da` nu de asta vorbesc eu aici. Aici ma refer la tagma “muncitorilor la moguli”. Din specia celei care ieri la Urlati, in vazul tuturor privitorilor de Irealitatea tv, in “prime-time” a pus in scena “Lesinul batranici cu pensie mica ramasa fara spitalul din localitate”. Mai exact, ieri seara, mare miting, evident “spontan” in Prahova. Preiau din Adevarul de astazi “O chestie cu microfon în mână transmitea în direct un miting de protest faţă de închiderea unui spital. În timp ce intervieva un malac furios, chestia făcea semne cuiva să se apropie de ea. O băbuţă sfrijită, din stânga ei, s-a strecurat în mulţime, ca şi cum ar vrea şi ea să aducă pe cineva mai aproape de microfon. Mai în spate, o mamaie cu căciulă neagră, altminteri vioaie, aplauda şi-i îndemna pe cei din jur să agite mai cu simţ de răspundere cartoanele cu lozinci. Băbuţa sfrijită a revenit lângă reporteriţă şi i-a făcut, complice, un semn cu ochi vicleni. O altă duduie a strigat ceva între „taci, bă" şi „cazi, bă", iar în clipita următoare o vedem căzută la picioarele reporteriţei pe mamaia cu căciulă neagră, care se vânzolise în spate. Mamaia încă era în cădere când ţiitoarea de microfon excludea alternativele (bunăoară, că a fost împinsă sau s-a împiedicat) şi punea cu precizie ¬diagnosticul: „Chiar acum a căzut o doamnă, i s-a făcut rău, după cum vedeţi a leşinat, probabil are şi ceva afecţiuni medicale".”
Fara comentarii. Sigur, un mic semn de intrebare cu privire la tacerea suspecta pe care Irealitatea o pastreaza vis`a vis de subiect si CENZURA practicata prin cererea de scoatere a secventei de pe YouTube, pe motiv de “drepturi de autor”
Sau, a mizeriei de ieri, prezentata peste tot drept “dezvaluire senzationala”, fotografiile cu corpul Madalinei Manole “facute la cateva momente dupa sinucidere”. Poate fi violata intimitatea si demnitatea unui om si a unei familii mai tare de atat ? Las la o parte nelamurirea mea cu privire la modul in care au fost obtinute pozele (pareau facute de catre anchetatori, judecand dupa patratelele cu numere pe care le vedem in filmele americane asezate la “locul crimei” ).
Sau a fariseismului cu care toata “presa” lui Felix, infiereaza dansul, alminteri idiot, al unui consilier obscur PDL, alminteri idiot si el, Edmund Talmacean pe nume si prenume. Sa spui ca imbecilitatea unei singure persoane fara simtul ridicolului reprezinta starea de spirit a tututror celor care nu impartasesc viziunile tonomatelor anteniste e.. cel putin o exagerare.
Nici macar nu vreau sa amintesc de marile probleme ale natiei, Moni si Iri, Pepe si Oana sau maimuta aia prinsa la Amsterdam cu carduri clonate. Nu de alta da`, mi-am propus sa fac un post “quality”. Doamne` ajuta !

3 comentarii:

 1. VOTATI pentru DOMNUL !!! Dan Diaconescu ... PRESEDINTE !!!
  ........ nu fiti prosti mai :P

  RăspundețiȘtergere
 2. 53.97% dintre romani il doresc pe DOMNUL Dan Diaconescu presedinte ... conform ultimului sondaj de opinie la care au participat PESTE 229 de persoane (me included)
  http://www.petitieonline.ro/sondaj/l_ati_vota_pe_dan_diaconescu_presedinte_-s58701047.html ---> puteti participa si voi :)

  RăspundețiȘtergere
 3. votati-ma pe mine ! sunt clar mai bun ca el... :)

  RăspundețiȘtergere