5 apr. 2011

Exercitiu de imaginatie (bolnava)


Cum ar fi sa existe un alt univers ? Unul paralel, o alta dimensiune. Si cum am fi noi in acel univers ? Adica, fiecare persoana, fiecare chestie sa aiba un corespondent de partea cealalta, dar.. diferit. Adica, cum ar fi daca in partea cealalta Germania ar fi castigat razboiul ? Cum ar fi fi daca Romania ar fi inca o monarhie constitutionala, cu partide istorice si elite scolite la Sorbona (un fel de Spiru Haret din Paris) ? Cum am fi aratat noi fara “binecuvantarea” Marelui Prieten de la rasarit ? Am fi mai buni ? Am fi mai intelepti ? Cum ar arata personajele zilelor noastre intrun alt.. univers ? Pai.. sa vedem..
Traian Basescu, fost marinar, actualmente pensionar, si-a trait cele 15 minute de glorie la Rouen, cand a reusit “performanta” de a incendia 38 de nave, incercand sa stinga incendiul aparut in bucataria propriului vapor. Sustine ca e nevinovat: “Vocile mi-au cerut sa curat portul de moguli si de sitemul ticalosit de aici.”
Ion Iliescu, cunoscut ilegalist, prim vice-secretar al Partidului Comunist Roman, s-a remarcat prin tiparirea de manifeste gen “citeste si da mai departe”, intruniri in “casele conspirative”, unde alaturi de noua generatie de activisti (Victor Ponta, Crin Antonescu, etc) joaca septic si pun la cale greve ale muncitorilor de la Atelierele Grivita. Publica articole in Pravda si Tiraspolul Liber. Cel mai citit “Meandrele concretului prin sinergia faptelor”
Emil Boc, profesor universitar si clown amator (joaca rolul marionetei intro piesa de teatru pusa in scena de Asociatia “Papusarul”). Medaliat al concursurilor de cosit-viteza, declara ca “Important e sa fii ceva, nu sa faci ceva”.
Gigi Becali, fost cioban al Curti Regale, a cazut in dizgratie dupa ce a declarat ca “Hahalerele care ne conduce, Regele, astia, ma`ntelegi este niste zdrente ba ! E greu cu Becali ! In slujba crucii si a neamului romanesc !”. Psihiatrii spun ca tendintele paranoide ale fostului sef al celei mai iubite tarle “Steaua”, ar putea fi cauzate de limbile prea aspre are agratilor Mimi Stoica si Valeriu Argaseala.
Dan Voiculescu, presedintele de onoare al asociatiei “Turnatorul”, organizatie non-profit cu obiectul de activitate “Plimbarea energiei prin birourile baietilor destepti”, s-a remarcat prin inventarea “tonomatelor de presa”, inventie premiata cu medalia de aur la Targul de inventii de la Geneva. Printre tonomatele de mare succes amintim modelul “Mircea Badea” sau “Victor Ciutacu”(creat special pentru piata din Israel). Cel mai vandut produs este, indubitabil tonomatul “Mihai Gadea”, model prevazut cu buze calde, spre deosebire de cele anterioare care aveau buzele putin cam reci.
Marian Vanghelie, literat si mecena al tinerilor poeti, laureat al premiului Nobel pentru literatura, anunta ca ultimul sau volum “Almanahe albe” a fost tradus in 72 de limbi, depasind astfel recordul detinut tot de marele poet pentru “Goagal pustiu”.
Elena Udrea, ex-diva a filmelor pentru adulti, actualmente europarlamentar independent declara in CanCan Cultural: “Simt ca as fi putut sa fiu altceva, simt ca in mine exista potentialul unei prim-ministre, simt ca viata inseamna mai mult decat parcari, borduri si Cocos”.
Florin Salam, prim-solistul Operei de stat din Viena spune ca “Asemanarea cu Pavarotti, e flatanta pentru el, niciodata grasanul ala nu va avea valoarea mea.. Valoarea mea, nu o are nimenea !”.
Bianca Dragusanu presedinta Societati Junimea, declara ca vechea deviza a societatii “Intra cine vrea, ramane cine poate” nu mai e de actualitate si propune schimbarea ei in “Intra cine vrea, ramane cine isi permite”. De asemenea se arata de acord cu pastrarea transmiteri pe cale orala a folclorului. Si nu numai.
Patriarhul Daniel anunta ca alaturi de Catedrala Mantuiri Neamului si  Marea Piramida a Ortodoxiei se va ridica un Sfinx al Nemuriri Neamului. Pentru aceasta fiecare enorias este obligat sa doneze a 10-a parte din salariu sau pensie in conturile in lei, euro, dolari, yeni, franci elvetieni si ruble ale Patriarhiei Romane. Patriarhul a spus: “Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor este Imparatia Cerurilor”.
Catalin Botezatu, presedintele societatii Accept, spune ca “Si persoanele de alta orientare au dreptul sa se imbrace cum poftesc !”. Politia nu a fost de acord si i-a confiscat divului salul de pene roz si cristale Swarovski cu care sus-numitul iesise la Sosea. Prietena creatorului de chiloti, Dragos Bucurenci a denuntat brutalitatea politiei, declarand ca “Nu asa te comporti cu o doamna”.
Directorul Spitalului Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia a dat un comunicat de presa in care suntem anuntati ca Corneliu Vadim Tudor a fost stabilizat, acum fiind convins ca este doar Napoleon si Mesia si, in curand va fi transferat intro rezerva alaturi de cel mai bun prieten al sau Csibi Barna, cunoscut si sub numele de Micul Horty. Intre timp imparte camasa alba cu maneci lungi de “europarlamentar” alaturi de Mihai Viteazul (Gigi Becali) , Petofi Sandor (Tokes Laszlo) si don` Vito Corleone (Mitica Dragomir).
Si gata.. ca mi-e foame ! Si, cum la urma tre` sa ma dau interesant.. uitati finalu` apoteotic:
De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii; Veacul nostru ni-l umplura saltimbancii si irozii..” Mihai Eminescu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu