22 apr. 2011

Biciul lui Dumnezeu de Roman. Painea si circul nostru zilnic..

Flagellum Dei. Atilla, biciul lui Dumnezeu. Il Duce. Benito Amilcare Andrea Mussolini, cel care a facut trenurile sa ajunga la “fix”. Jesus Christ Superstar, opera rock de mare exceptie si angajament. Sorin Ovidiu Vantu, toate acestea la un loc. Ei bine da, in Gradina Carpatilor avem un Mesia, un Tepes si un Farfuridi. 3 in 1. Un fel de Jacobs moldovenesc servit in buna traditie a arestarilor si eliberarilor pascale. Pilat din Pont (se potriveste, nu ?!), umbla la dosare, istoria se repeta iar o poveste buna poate fi spusa la nesfarsit. Uneori se schimba personajele, ieri era Gigi, azi e Vantu, maine.. cine stie ? Zeffirelli eat your heart out, caci noi avem filmul nostru de paste. Si ne place al dracu` (iertata fie-mi exprimarea nepascala).
Deci.. in rolurile principale: SOV, mogulul cel rau, spaima racketilor tiraspoleni, acest doctor Evil fara picioare. De unde si analogia cu Atilla, baiatu` ala rau care ingropand sute de romani in dealurile Romei (Roma e asezata pe 7 dealuri), sperie toata suflarea patriciana si plebee a Cetatii Eterne.

Mussolini ? Pai, ramanand in zona, baiatul asta avea o mare problema. Adica, mai mult italienii, el se simtea foarte bine. Pen` ca ce visa noaptea, decidea ziua ! De la mersul trenurilor si noua gradatie a marimilor de sutien, pana la invadarea Abisiniei si reformarea vechiului Imperiu da` poleit cu stralucirea Renasterii, Il Duce le stia pe toate. Si ii placea al dracu` (sorry..), sa se auda vorbind. Nu conta ce spunea sau ce credea lumea despre el, importanta era parerea lui despre el insusi. Toti l-au luat de fanfaron, mai putin unu` care l-a admirat, i-a copiat si pus in practica ideile. Adolf pe numele mic. Stim cu toti ce-a iesit..
Asaaa.. Mesianicul din SOV ?
Pai cine s-a mai “pogorat” in mormant (arestul politiei capitalei) in saptamana patimilor, tradat fiind de cel care se presupune ca “lucra” pentru el ? Va suna cunoscut scenariul ? Si cine a “inviat din morti”, atunci cand a dorit, “inaltanduse” si stand in mijlocul blitzurilor si a tinatoarelor de microfon ce se calcau in picioare pentru a prinde o onomatopee iesita din olimpianu-i gat ?
Acum motivele le stim, domnul Vantu va fi cercetat in stare de libertate pentru ca procurorii care au instrumentat dosarul (marii preoti daca preferati), n-au fost sau n-au dorit sa fie in stare sa produca si niscaiva dovezi. Adica eu pot sa pretind orice, ca eu l-am omorat pe Dumnezeu, dar tu, procurorule, trebuie sa demonstrezi cu probe ca e asa. Asa functioneaza legea, iar atunci cand e aplicata “in litera si spiritul ei”, vinovatii platesc.
Asta intro lume perfecta pentru ca in Romanica important e sa aratam poporului “tepele din Piata Victoriei”, sa aratam in “prime time” ca “justitia lucreaza”. Si mai important e tainul de paine si circ oferit in preajma sarbatorilor. Chestie indelung incercata, probata si aplicata. Si chiar daca maine va fi pus in libertate si domnul Popa, pe motiv de cine-stie-ce viciu de procedura, si chiar daca poimaine domnul Staicu, sau Nutu, sau cum s-o mai fi chemand saptamana asta v-a pleca din nou din tara aratand un permis de biblioteca (sic!), vasnicilor politisti de frontiera romani, si daca domnul Necolaiciuc va fi decorat cu ordinul “Serviciul Credincios” de catre presedinte, tot n-ar conta. Important ca ca noi ne-am distrat si ne-am asigurat salvarea sufletelor. Pentru ca nu-i asa, “fericiti cei saraci cu duhul ca a lor va fi imparatia cerurilor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu