15 mai 2011

Discursul Presedintelui

Presedintele a plans! Din nou! Nu, nu s-a imbolnavit iarasi (oportun), “Draga Stolo”. Nici n-a castigat presedentia partidului in dauna lui “Petre, esti cel mai bun!”. Si nici nu sa introdus prohibitia la beuturile spirtoase, atat de dragi oricarui mariner.
Nush` daca si-a propus neaparat sa-l copieze pe Ion Talianu, interpretul lui Catavencu din Scrisoarea pierduta a lui Sica Alexandrescu (va instig sa-l vedeti, 135 de minute geniale, film clasic 1953), da` i-a iesit maxim! Mimica, tonul vocii, afectat,  gatuit de emotie, tunator.. ce mai, Discursul Presedintelui, a fost de Oscar! Cu o singura diferenta. Catavencu.. ei bine ala era un wannabe Basescu! Asemeni patriarhului Avraam, la varsta senectutii (politice), Base si-a privit progeniturile, si-a plans! Mladitele inmugurite de astazi - stejarii neclintiti de maine ai mult-iubitului partid. Pentru ca oricat de impartial, ca tot romanul, ai fi, prima dragoste nu se uita. Iar cand fructele dragostei dintai ti se prezinta, aducanduti prinos de recunostinta, din inimi calde, de copii (spirituali), cedezi. Si presedintii plang, nu-i asa?!

In rest, s-a facut voia Sa, adica a iesit Boc. Probabil ca se va schimba si guvernul. Boc il va inlocui pe Boc in guvernul Boc 5. Probabil ca doamna Udrea va mai prelua inca  un portofoliu al unui minister cu buget gras, stiut fiind faptul ca femeile sunt cei mai eficienti administratori ai bugetului familial. In maxim doua saptamani rebeliunea talibanilor Blaga si Berceanu va inceta cu desavarsire, pentru ca “mana de tata” e grea, si dosarele apasa. Plus ca pentru “binele romanilor”, se vor reinregimenta la caruta partidului. Pentru propasirea morala si spirituala a natiei. Despre propasirea materiala, se mai gandesc. 
Pentru cei care au pierdut Discursul Presedintelui, va invit sa-l urmariti aici..

Un comentariu:

  1. Bine scris, bine ales titlul. Si multumesc, cu intarziere, dar nu mai putin din suflet, pentru comentariul lasat la noi

    RăspundețiȘtergere