10 mai 2011

Mai aveti medalii ?!


Astazi, in Afganistan a murit un alt soldat roman. Dupa ce ieri fusese adus in tara trupul unui alt soldat mort. Tot in Afganistan. Urmeaza sa fie inaintat in grad post-mortem, va fi decorat cu “Steaua Romaniei in grad de cavaler cu insemne de razboi”, familia va primi o telegrama de condoleante din partea ministrului apararii, va incasa asigurarea de viata a militarului. Ii vor face o inmormantare militara, cu garda de onoare si salve de kalasnikov. Si gata.
Apoi garda de onoare va astepta urmatorul erou “cazut la datorie” in Afganistan. In Afganistan! Pentru cei care nu cunosc localizarea pe harta a Afganistanului pot spune ca se afla taman la mama-dracu`, este compus din munti, praf, analfabeti indoctrinati religios si mac. Mult mac. Din care, evident se “confectioneaza” heroina. Multa heroina.

De ce ne aflam noi acolo? Evident, aparam si exportam democratia! “Ne asumam rolul de parteneri NATO”. Ca ni-l asumam cu tehnica militara din anii `70, ca ne preumblam prin coclaurii Afganistanului cu humvee-uri donate de americani si ca ne cumparam singuri bocancii, uitam sa mentionam. “Principala contributie a Romaniei la efortul international din Afganistan, este resursa umana”. Un mod elegant de a spune ca in afara de carne de tun nu prea avem ce oferi.
Iar carnea de tun nu lipseste si mai mult se ofera voluntara. Este bataie pe posturile de “erou”. Pentru ca 2000 de dolari pe luna, cat este solda unui militar in Afganistan inseamna ceva pentru un tanar.
Privind partea buna a lucrurilor, si facand o gluma sinistra pentru care va rog sa ma injurati in gand, spun ca inflatia asta de “eroi”, da de lucru monetariei statului.. Nu de alta dar avem mare nevoie de medalii. Cum suna cantecul ? “Eroi au fost, eroi sunt inca, si-or fi in neamul romanesc..”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu