2 mai 2011

Osama e mort. Binele a invins ?

Osama bin Laden. Bau`bau-l americanilor a iesit din scena. Probabil ca nu m-ai facea “rating” cu “Terror alert” pe NBC sau CNN. Sau poate industria de aparare americana a decis ca s-au construit destule “smart bombs” in baza frici cauzate de batranul cu turban murdar si cioc, dependent de dializa si obligat sa traiasca precum guzganii prin pesterile tinutului de nicaieri, Afganistan.
Ok, istoria ne invata ca orice imperiu are nevoie de un “dusman”, de un arhi-demon, de un bau-bau de care oamenii sa se teama si de care sa fie “protejati”. Evident, de catre stat. Romanii l-au avut pe Hannibal (Hannibal ante portas), dupa care a urmat Spartacus, Decebal, Alaric, Attila, etc, etc, etc.. Cetatenii erau terorizati de efigiile acestor “bestii cu chip uman”,”mancatori de oameni si bautori de sange”, etc, etc.. plateau taxe si impozite, executau serviciul militar (fix 20 de ani), fara cracnire si treaba mergea. Evident, in cele din urma “binele invinge”, “bestiile” erau bubuite, cadavrele purtate pe strazile Romei, populatia orgasma spre gloria imparatului. Pentru ca meritele erau invariabil ale “conducatorilor iubiti”. Mici si bere la tot poporu`, motiv de inca o columna sau ceva. Adica, centralizare, eficientizare, “unirea tuturor energiilor poporului” intro anume directie.

Model de foarte mare succes, aplicat in diferite variatii pe tema data de fiecare imperiu, regat sau republica mai acatarii. Si cum “the land of free and the home of the brave”, nu putea face nota disonanta, inca de la infiintare a cautat “dusmanul de clasa” de care aveau nevoie pentru a deveni ceea ce inseamna astazi SUA. Masonii stiu..
Si-au fost englezii, de la care au obtinut “independenta”, mexicanii si spaniolii de la care au “eliberat” pe model sovietic teritoriile din sud, Franta, de la care au obtinut teritorii in nord, populatia nativa de la care a luat tot. Si a exterminato, pentru ca “the american way” zice ca orice ai face, fa-o pana la capat. Yes we can!
A urmat comunismul, teroarea intretinuta de stat din anii 50, vanatoarea de vrajitoare comuniste orchestrata de FBI, “pericolul nuclear” sovietic, rachetele lui Fidel din Cuba, “lupta impotriva raului” din Corea si Vietnam. Socialismul dialectic a venit si a trecut, la fel si umbra raului ce se ridica din rasarit, ca sa-l citez pe Tolkien si sa ma dau interesant, si Licuriciu` a ramas fara rival. Or sutele de mii de soldati fara ocupatie, miliardele de dolari oferite prin campanii de firmele producatoare de pusti si tunuri cer sange. Cer sa fie folosite. In definitiv “the good must prevaile”, nu? (cred ca v-am disperat cu expresia asta, da-mi place tare).
Si uite asa,a aparut din neant, Al-qaeda, origanizatia terorista islamista care din muntii Afganistanului a orchestrat cel mai mare si mai elaborat atac asupra Americii de la Pearl Harbor incoace.. Osama, chipul raului. Razboiul civilizatiilor.
Baietii aia cu barbi sunt destul de loviti la cap ei, in sensul ca s-au nascut, au crescut si se asteapta sa moara intrun razboi fara de sfarsit, fara de logica si fara nici o regula. Neintelesi si neascultati de nimeni vor continua sa creada ca Allah le va oferi 72 de fecioare daca se vor arunca in aer in metrou la Londra sau in tren la Madrid, vor ucide copii la Beslan si vor decapita occidentali aflati in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. CNN va face breaking news cu manifestarile musulmanilor revoltati de uciderea teroristului sef, cu arderea drapelelor americane si britanice, si probabil cu vreo caseta VHS inregistrata de viitorul Bin Laden, de care ne vom teme si pe care-l vom cauta prin cine stie ce coclauri uitati de Dumnezeu. Dar, asta e jocul, noi suntem civilizatii corecti politic care exportam democratie si bunastare (eventual contra petrol caci fericirea nu vine niciodata gratis), iar ei sunt monstrii neintelesi care ucid de placere, poarta haine ciudate si refuza sa manance la Mac`donalds. Ma intreb daca in ultimele sale zile Bin Laden s-a uitat la nunta lu` printu Will. Probabil ca nu, da` ar fi fost frumos sa ne spuna ce parere ar fi avut despre rochia lu` Kate si fundu` lu Pippa. O fi avut cont pe Facebook? Oare stia sa manance cu furculita?
Deci, binele a invins, dormiti linistiti, America vegheaza pentru voi. Sau pentru boi. Asa e pe tastatura “B”-ul e langa ”V”. God bless America.
p.s.
Sunt curios cum vor "comenta" evenimentul "analistele" de talia doamnei Monica Tatoiu sau Eveline Badea..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu