21 iun. 2016

Nu e rușine, e performanță!

”A! ce coruptă soțietate!... Nu mai e moral, nu mai sunt prințipuri, nu mai e nimic: enteresul și iar enteresul... Bine zice fiu-meu de la facultate alaltăieri în scrisoare: vezi, tânăr tânăr, dar copt, serios băiat! zice: „Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!..." Auzi d-ta mișelie, infamie.”
Curat infamie coane Tata Puiu!
Națiunea e scârbită, devastată, oripilată, la dracu, ne-a provocat efectiv repugnă faptul că vajnicii ”tricolori” s-au întors cu coada între picioare de la Euro! Și dă-i și luptă și înfierează proletar căci limba de lemn e un must have dacă simți șef la fotbal, comentator sau chibiț. Generația de Aur, antrenorii cunoscuți la braț cu cei obscuri, cei care au falimentat sportul și au politizat numirile la cluburi, loturi, federații, toți aștia au compus un cor al sclavilor (ala din Nabucco, evident), bocind crocodilește ”moartea fotbalului românesc”!
Cică e rușine mare să te trimită acasă Albania. Mă, io zic să priviți cam cum arată autostrăzile din Albania și după aia s-o regăndiți. Rușinea. Sau căutați cam câți patroni, conducatori sau antrenori au ăia prin pușcarii. Pe motiv de fraudă sau pariuri ilegale. Trăim din vise, ne mințim că suntem mieji fără a vedea ca regele e în fundul gol! Toți au râs cand Hagi cerea statui pentru generația lui! Mai râde careva?
Pentru cine a văzut meciul, întreb, a părut vreun ”tricolor” gata să moară cu Sadiku de gât? Să alerge până pleznește fierea în el, pentru o idee? Prostia aia - de a ”reprezenta țara”. Eu nu. Păreau îmbălsămați, anesteziați, amorțiți, sufocați, fără chef chiar. Și da, au reprezentat țara. Anesteziată. Amorțită. Sufocată. Fără chef.
Cu un antrenor analfabet și un șef numit politic, cu fotbaliști ce cară mingiile la antrenament la echipa de club și cu o atitudine cel puțin defetistă (ca să nu spun lașă), ce-au făcut oamenii ăia acolo este performanță, nu rusine. Sunt oglinda țării pe care o reprezintă. Atât și nimic mai mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu