9 oct. 2016

Lista mea cu "De ce Doamne, de ce?"


Bun, pentru că-s în mijlocul unei dramolete existențiale mi-au răsarit in minte căteva întrebari pe care
mi-ar fi placut să le adresez reprezentatelor sexului frumos. Lista-i lungă, am extras doar cele care mă frământă în mod deosebit...
Așadar...
De ce dacă îi ceri ei să facă o chestie care nu-i place e "dominare masculină" iar dacă îți cere ea același lucru e "doar o favoare"?
De ce dacă tu te uiti la o gagică mișto, îmbracată voit provocator, ești un pervers iar dacă ea se uită la un dârlău cu pătrățele e o femeie emancipată? (Dacă nu te uiți și îți vezi de ale tale, ești gay sau fătălău...).
De ce atunci când un bărbat rănește o femeie, o maltratează iar atunci când o femeie rănește un bărbat se cheama autoapărare?
De ce dacă un barbat ia o hotărâre fară s-o întrebe e nesimțit iar daca ea face același lucru e femeie independentă? (Am spus vreodată cât de mult urăsc Sex and the City?).
De ce dacă îi oferi ceva, să spunem un buchet de flori, sigur urmărești ceva iar dacă ea îți oferă ceva e dovada afecțiunii? (Dacă nu-i oferi nimic ești un țăran coclit...).
De ce dacă un bărbat e măndru de realizările lui e "plin de el", iar cînd o femeie vorbește despre reușitele ei este "puternică și de succes"? (Dacă el nu vorbește despre astea e lipsit de ambiție, nu-i așa doamnelor?).
Daca el vrea să facă dragoste prea des este un obsedat. Daca ea vrea același lucru "și-a îmbrățișat feminitatea!". (Dacă nu vrei să faci dragoste cu ea, ai pe altcineva, evident!). Dacă o "doare capul", e obosită! Dacă te "doare capul", n-o mai iubești, clar!
De ce femeile își pot aminti o chestie întâmplată acum 400 de ani dar nu reușesc să rețină "cum îl cheamă pe ăla frumosu de la ăia în alb de face reclamă la șampon și era cu rusoaica aia top model?" Ronaldo, în plm! Cristiano Ronaldo, așa îl cheamă!
De ce o femeie cu 50 de perechi de pantofi și trei șifoniere de haine este o femeie în pas cu moda iar un barbat cu zece cîrpe si trei perechi de pantofi, e narcisist? (Evident, ea niciodată nu va avea ce să îmbrace sau ce să încalțe...).
De ce pentru o femeie "cinci minute" înseamnă minim o jumatate de oră? De ce trebuie să meargă la toaleta de fiecare dată când ies din casă? Chiar și până la tomberoane...
Cum se face ca în hipermarket citește fiecare specificație a fiecarui produs din gamă (40 de șampoane, citite, comparate, mirosite, etc), și cumpără exact produsul pe care a pus mîna prima data! Fiind fix ăla de-l are acasă?
Probabil că aș putea continua încă zece ore, dar v-ați prins deja că-s un frustrat penibil și nu merită efortul de a continua lectura inepțiilor mele!
Respectele mele, duamnelor ușor ultragiate și donșoarelor care tocmai ce-au facut botic, zicând ceva de mama...
Un comentariu:

  1. domnişoarele nu mai înjură domnii de mamă, s-au reorientat spre... du-te-n plm.

    RăspundețiȘtergere